Despre noi

Cine suntem...

Federația Agricultorilor din Moldova este una dintre organizațiile cu influență, ce reprezintă interesele producătorilor agricoli, fiind vocea fermă a celor aproape 5000 de membri și apărând în același timp drepturile economice ale tuturor agricultorilor din Republica Moldova. 

Cu o vastă acoperire în teritoriu, actualmente, Federația Agricultorilor este constituită de o echipă consolidată de experți profesioniști din cadrul Oficiului Național de Coordonare și din cele 10 Organizații Regionale. 

De 18 ani, echipa Federației este aproape de fermieri, oferindu-le sprijin real și servicii de înaltă calitate în dezvoltarea afacerilor, transferul de cunoștințe, susținerea cooperării fermierilor, suport la comercializarea și exportul producției agricole, încurajarea femeilor și a tinerilor care dezvoltă afaceri în domeniul agricol. 

Prin proiectele implementate și rezultatele obținute, Federația Agricultorilor din Moldova, aspiră să sprijine fiecare agricultor, în calea spre un viitor prosper și a unei vieți decente.

 

Misiunea:

Federația sprijină dezvoltarea afacerilor agricole și reprezintă interesele membrilor săi, prin promovarea unor politici echitabile de dezvoltare durabilă a zonelor rurale.

 

Valorile:

Responsabilitate în fața membrilor 

• Competență profesională 

• Deschidere și orientare spre beneficiari 

• Respect față de egalitatea de șanse 

• Armonie de echipă 

• Imagine publică pozitivă 

• Putere de reprezentare 

• Respect față de identitatea și autonomia organizațiilor regionale 

 

Ce facem:

Cu expertiză valoroasă în diverse domenii de activitate, Federația Agricultorilor este lider pe piața serviciilor acordate producătorilor agricoli, răspunzând necesităților și aspirațiilor beneficiarilor. 

Asistăm producătorii agricoli la crearea cooperativelor. Sprijinul acordat numeroaselor cooperative contribuie la rezultatele membrilor acestora, care își sporesc investițiile și măresc vânzările. 

Oferim asistență tehnică grupurilor neformale de fermieri. Susținerea cercurilor de studiu și grupurilor de vânzări, contribuie la perfecționarea tehnologiilor de producere, accesarea de noi piețe și sporirea veniturilor fermierilor. 

 

Contribuim la dezvoltarea afacerilor agricole. În fiecare an, sunt elaborate sute de dosare pentru subvenții și planuri de afaceri în cadrul diverselor programe de finanțare derulate în țară.

Promovăm lanțurile valorice agricole, crescând capacitățile fermierilor în subiecte precum post-recoltarea, cerințele piețelor de export și cooperarea. Sunt stabilite contacte cu piețe noi de export și crește cifra de vânzări și venituri. 

Susținem prima bursă agricolă on-line: www.agravista.md, lansată de Federație în 2002. Sistemul informațional AgraVista este un loc de desfășurare a tranzacțiilor cu produse agricole și obținerea informației despre piețele agricole.

Edităm an de an ziarul Agravista care aduce informație și cunoștințe în casele membrilor federației. Publicația este o sursă veridică și a devenit deosebit de populară în rândul agricultorilor. 

Suntem aproape de femeile care vor să inițieze afaceri în agricultură, să aplice tehnologii moderne și să se implice în dialogul politic. Pentru Federație este extrem de importantă promovarea egalității de gen, oferind femeilor oportunități egale.